Botermelkbaan afgesloten voor doorgaand verkeer van 19 april tot 20 mei 2021 

De nieuwe fietspaden in de Botermelkbaan zijn bijna klaar. Van 19 april tot en met 20 mei 2021 neemt de aannemer de drie kruispunten op de Botermelkbaan onder handen. Deze kruispunten worden volledig aangepast aan de nieuwe situatie. Deze laatste, grote klus levert wel nog een maand ernstige verkeershinder op voor omwonenden en bestemmingsverkeer.

Wat verandert er aan de kruispunten?

  • Kruispunt Botermelkbaan - Wezelsebaan: Het verkeer vanuit de Wezelsebaan zal enkel nog naar rechts (richting ’s-Gravenwezel) kunnen afslaan. Vanuit de Botermelkbaan de Wezelsebaan inrijden, wordt verboden. Voetgangers en fietsers behouden wel de mogelijkheid om via de Botermelkbaan de Wezelsebaan in en uit te rijden, en zullen dit door een nieuw verkeerseiland op een veilige manier kunnen doen.

  • Kruispunt Botermelkbaan - Alice Nahonlei: Verkeerslichten zullen dit kruispunt beveiligen. Goed nieuws voor de schoolgaande kinderen.

  • Kruispunt Botermelkbaan - Dennenlei: Het kruispunt met de Dennenlei wordt 50 meter verplaatst en krijgt op de Botermelkbaan een afslagstrook richting de Dennenlei. Zo wordt het doorgaand verkeer niet gehinderd wanneer chauffeurs staan te wachten om af te draaien. Zwakke weggebruikers kunnen via het verkeerseiland veilig in twee keer de drukke Botermelkbaan oversteken.

 

Om veiligheidsredenen wordt de volledige Botermelkbaan afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Brechtsebaan en De Kaak (grens ‘s-Gravenwezel). Doorgaand verkeer mijdt dus best de omgeving of volgt een omleiding via Brechtsebaan, Ridder Walter van Havrelaan, Calesbergdreef, Eduard Steursstraat, Kruiningenstraat, Metropoolstraat, Hoogmolendijk, Albertkanaalbaan, ’s Gravenwezelsteenweg en Wijnegemsteenweg.

 

Bewoners en bestemmingsverkeer volgen een omleiding afhankelijk van hun bestemming.

Tijdens fase 1 (19 tot en met 27 april 2021) wanneer het kruispunt  A. Nahonlei opgebroken wordt, kunnen de zijstraten ten westen van de A. Nahonlei bereikt worden via Brechtsebaan en  Botermelkbaan, de zijstraten ten oosten van de A. Nahonlei nemen Wijnegemsteenweg, Victor Frislei en Wezelsebaan.

Tijdens fase 2 (28 april tot en met 20 mei 2021) wanneer gelijktijdig gewerkt wordt ter hoogte van de kruispunten Wezelsebaan en Dennenlei kan het lokale verkeer via de A. Nahonlei de Botermelkbaan bereiken en van daar naar de eindbestemming.

Werken aan OLV Koningin -Koningshof

De tuin rond de kerk van O.L.V.Koningin Koningshof krijgt een facelift, op basis van een nieuw ontwerp, dat uitgewerkt werd door landschapsarchitect Gert Dessoy, in samenwerking met de gemeente Schoten en de Kerkfabriek. 

Het is de bedoeling om de parktuin rond de kerk opnieuw te laten floreren, dankzij het aanplanten van nieuwe kleurrijke beplanting. 

Een meer toegankelijke tuin moet de beleving van het groen rondom de kerk voor de buurtbewoners bovendien aanzienlijk verbeteren.

Gemeentewerkers beginnen volgende week alvast de laurierstruiken rondom de vijver te verwijderen, dit om plaats te maken voor nieuwe struiken zoals de Buddleja (de Vlinderstruik), Hibiscus en de Hydrangea Paniculatum ‘Phantom’ (Schapenkoppen hortensia).

De rododendrons blijven staan, maar zullen in de toekomst afwisselend gesnoeid worden om ze weer te doen bloeien.

Daarnaast worden een aantal bomen verwijderd, waaronder enkele kerselaars, en vervangen door nieuwe exemplaren.

Er werd gekozen voor een Lijsterbessoort die beter bestand is tegen droge zomers. Tot slot verdwijnen er ook enkele coniferen, dit om de grote glasramen te beschermen en de brandweer betere doorgang te verlenen ingeval van brand. 19022021

Riolerings- en wegenwerken in de Kwikstaartlei, Rosierslei en Leeuwerikenlei

Deze straten worden volledig heraangelegd en krijgen daarbij een nieuwe afvalwaterriolering, regenwatergrachten en een volledig nieuw wegdek. Na het kappen van alle laanbomen, werden de laatste maanden van 2020 de nutsleidingen aangepakt.

Vanaf woensdag 6 januari 2021 start de aannemer dan eindelijk met de werken in de Rosierslei (vanaf de Villerslei tot het eerste kruispunt) en de Kwikstaartlei. Tijdens de werkuren van 7.00 tot 16.30 uur), is plaatselijk verkeer moeilijk of onmogelijk. Buiten de werkuren is enkel plaatselijk verkeer mogelijk. Houd steeds rekening met de signalisatie.

Snelheidsremmers in de Schijnparklaan 

Om de verkeersveiligheid en het rustig wonen in deze mooie straat te garanderen, werden er in de zomer van 2020 in de Schijnparklaan vijf snelheidsremmende plateaus aangelegd. 

Eikenprocessierupsen

Elk jaar worden we weer geconfronteerd met de plaag van de eikenprocessierupsen. Tot voor kort konden we een beroep doen op de gemeentediensten om ons ter hulp te schieten. Hier komt nu jammer genoeg verandering in. Wat kan je doen? Lees hier meer08052020

Zijn de bomen in uw tuin nog gezond?

Omvallende bomen kunnen heel wat schade kunnen aanrichten aan mens en eigendom. Daarom is het belangrijk om de gezondheidstoestand van de bomen in uw tuin op te volgen. Lees hier meer13022018